Ugrás a tartalomra

Sok szemetet hoz a Temes Romániából

2019.05.04
12:09
2024.03.19
08:46
Forrás
I Love Zrenjanin
Megnőtt a Temes vízszintje Vajdaságban, a folyó ugyanakkor rengeteg szemetet hozott magával Romániából - írja az I love Zrenjanin hírportál.

Számos műanyagflakon, zacskó, zsák, de helyenként még felfújódott állattetemek is csúfítják a folyót.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet adatai szerint Módosnál 202, míg Szécsánynál 78 centiméterrel nőtt meg a víz szintje. A hírportál szerint valószínűleg romániai szeméttelepekről és az ottani folyópartokról hozta magával a több tonnányi szemetet és fadarabokat Szerbiába a Temes.

Temes
folyó
Románia
szemét

Most

16:51, Frissítve: 18:19

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.