Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Magyarország az Egyesült Államokhoz hasonlóan megvédi határait

2019.05.05
07:48
2019.05.05
07:54
Forrás
MTI
A magyar külgazdasági és külügyminiszter azzal összefüggésben beszélt erről, hogy Donald Trump amerikai elnök május 13-án munkalátogatáson látja vendégül Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

Az amerikai elnök és a magyar kormány egyformán erőteljes migrációellenes álláspontot képvisel, Magyarország pedig éppúgy megvédi saját határait, ahogy azt az Egyesült Államok is teszi - mondta Szijjártó Péter. Donald Trump és Orbán Viktor találkozója kiváló alkalmat ad arra, hogy az amerikai elnök és a magyar miniszterelnök összehangolja a két ország migrációellenes álláspontját és tevékenységét a nemzetközi szervezetekben - mondta Szijjártó. Kiemelte,  Trump és a magyar kormány hasonló álláspontot képvisel számos világpolitikai dilemmában, hiszen mindkét félnek a nemzeti érdek az első, továbbá a saját polgárainak biztonságát tekinti a legfontosabbnak, a keresztény értékek és a keresztény kultúra vívmányainak megvédése mellett.

Szijjártó Péter
USA
Amerikai Egyesült Államok

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.