Ugrás a tartalomra

Nedimović: Nélkülözhetetlen az öntözés és a modern mezőgazdasági technológiák használata

2019.05.07
17:37
2019.05.07
17:59
Forrás
Szerbiai RTV
Topolyán a KITE Kft. logisztikai központját megtekintette Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszter is.

Elmondta, hogy a klímaváltozás miatt nélkülözhetetlen az öntözés és a modern mezőgazdasági technológiák használata.

Branislav Nedimović, szerb mezőgazdasági miniszter (SZHP): „Most a mezőgazdasági infrastruktúra kiépítésén van a hangsúly, mindenekelőtt itt az öntözőrendszerekre gondolok. Az első negyvenkilencezer hektáros terület júniusban kerül be az öntözőrendszerekbe, majd újabb huszonnégy projekt segítségével még hetvenezer hektárt öntöznek majd. Így az összes mezőgazdasági terület hat, hat és fél százaléka kerül a rendszerbe, a tervünk pedig, hogy a területek tíz százalék legyen az öntözőrendszer része. Folytatjuk más tereken is a munkákat, elsősorban az automatikus jégvédelmi rendszer kialakításán, a mezőgazdasági területek villamosításán, valamint azon is dolgozunk, hogy szubvenciókkal erősítsük a mezőgazdasági termelőket gépparkjuk megújításában.”

 

Branislav Nedimović
Topolya
KITE

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.