Ugrás a tartalomra

Áder: A magyarság küldetése, hogy hitét megtartva gazdagítsa a világot

2019.05.09
10:53
2024.03.19
08:46
Forrás
MTI
A magyarság küldetése, hogy hitét megtartva gazdagítsa a világot - mondta Áder János magyar államfő Budapesten a hetven országból érkezett bíborosnak és a püspöki konferenciák képviselőinek.

A bíborosok és püspöki konferenciák képviselői azért mentek Budapestre, hogy megtekintsék a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus helyszíneit és tájékozódjanak a találkozó előkészületeiről.

Áder János kiemelte: Magyarország születése óta - több mint ezer éve - sokkal inkább adni akar, mint kapni. Küldetésünk, hogy gazdagítsuk a világot kultúránkkal, értékőrző helytállásunkkal, a mások iránti tiszteletünkkel, vendégváró barátságunkkal. Ezt hoztuk magunkkal a 21. századba, és ezt akarjuk megmutatni jövőre, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson is - fogalmazott a magyar köztársasági elnök.

Áder János
magyarság
bíboros

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.