Ugrás a tartalomra

A győzelem napját ünnepelték Moszkvában

2019.05.09
14:26
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Katonai parádéval ünnepelték Moszkvában a második világháború befejezésének 74-ik évfordulóját.

Fotó: Tanjug/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool

A nagyszabású felvonulást Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter vezette fel a Vörös téren. A díszszemlén felvonultak a katonaság díszegységei, páncélosok, csapatszállító járművek valamint rakétahordozók is.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter tartotta meg a felsorakozott egységek szemléjét, majd jelentést tett a fegyveres erők főparancsnokának. 

Fotó: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Oroszország továbbfejleszti védelmi potenciálját, de továbbra is nyitott az együttműködésre más országokkal a terrorizmus, a szélsőségesség és a neonácizmus elleni küzdelemben - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a náci Németország felett aratott győzelem 74. évfordulója alkalmából díszszemlén: „Ez a nap a büszkeségünk és bánatunk. Határtalan köszönet illeti a haza védelmezőit, akik megtörték a nácizmust. Ők mindannyian nagyszerű győzelmet adtak nekünk. Harcoltak, törekedtek, emberfeletti erőfeszítéseket tettek a szörnyű harcba szálltak, amikor kellett megadtak, mindent amit tudtak, és megszerezték a győzelmet.”

Fotó: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Az orosz államfő ünnepi beszéde után gratulált a jelenlevőknek a Győzelem Napja alkalmából, majd a győzelmi kiáltás után felcsendült az orosz himnusz.

A Vörös téren tartott felvonuláson több mint 13 ezer katona vett részt.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

A díszszemlén az összes fegyvernem felvonult. Jelen voltak a haditengerészet katonái és a gyalogság.

Az orosz haditechnika legújabb egységeit idén is egy eredeti, világháborús T34-es páncélos vezette fel. 

Moszkva
Oroszország
Sojgu
katonai parádé
győzelem napja

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.