Ugrás a tartalomra

Ma vette át a Jászai Mari-díjat Kálló Béla

2019.05.09
20:27
2019.05.09
20:45
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági magyar színész március 15-én nem tudta átvenni az elismerést, hiszen akkor Kanadában volt. Ezért a szabadkai Magyar Főkonzulátuson kapta meg azt.

Az elismerést Babity János főkonzul adta át Kálló Bélának a Szabadkai Magyar Főkonzulátuson. Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma kérte fel a konzulátust, hogy a színész szülővárosában vehesse át a díjat. Babity János főkonzul aláhúzta: „A határon túli, elszakított területeken ugyanez a tevékenység egy nemzet- és magyarságtudatot megtartó erővel is bír. Ezért a határon túli magyar színművészek, illetve művészeti tevékenységgel közösségtudatot ápolók szerepe talán egy picit még nagyobb, és még nagyobb elismerést vált ki, mint Magyarországon ugyanez.”

A Jászai Mari-díj az elmúlt 25 év munkájának összegzése - mondta Kálló Béla. Hozzátette, egy ilyen kitüntetés jó ok arra, hogy megfogalmazzuk a jövőt és megértsük a múltat. Hangsúlyozta: „Jövőbeni tervek, mindenképpen színpadon maradni és mindenképpen nagyon sokat játszani. Az Udvari Kamaraszínház színésze vagyok. A Kárpát-medencét szeretném járni, és elvinni a színházat mindenhova, ahol csak magyar emberek élnek.”

Kálló Béla 1973-ban született Szabadkán. Játszott több vajdasági és magyarországi társulatban is, a többi között a Szabadkai Népszínházban, a Gyermekszínházban és a Tanyaszínházban is. A Pannon Televízióban műsort is vezetett.

Jászai Mari-díj
Kálló Béla
Babity János
Szabadkai Magyar Főkonzulátus

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.