Ugrás a tartalomra

Nagy mennyiségű csapadék várható a jövő héten

2019.05.11
09:06
2019.05.11
17:41
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiában és a régióban kiadós esőzések várhatók vasárnap estétől május 17-ig - figyelmeztetett a mezőgazdasági miniszter, de hozzátette, a vízgazdálkodási vállalatok készenlétben vannak.

Branislav Nedimović elmondta, az előrejelzések szerint a jövő hét első felében rövid idő alatt akár 40-50 liter csapadék hullhat négyzetméterenként, ami megegyezik az öt évvel ezelőtti, nagy árvizeket előidéző helyzettel. Nedimović szerint a nagy folyók várhatóan nem okoznak gondot, de főként Nyugat-Szerbiában áradás veszélye fenyeget a hirtelen lezúduló csapadék következtében, ezért az illetékesek megtették a szükséges előkészületeket. A jelenlegi prognózis szerint a legtöbb csapadék Bosznia-Hercegovinában esedékes, ám az esőfelhők nagyon gyorsan irányt változtathatnak - tette hozzá a miniszter. 

Branislav Nedimović, mezőgazdasági miniszter, Szerbia (SZHP): „Nem számítok arra, hogy a nagy folyók valamilyen nagy problémát okoznának, de lehetnek árvizek, főként Nyugat-Szerbia területén. A vízgazdálkodási vállalatok megtették a szükséges előkészületeket, megfigyelték a területeket és a szükséges gépeket is bekapcsolták.”

csapadék
Branislav Nedimović

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.