Ugrás a tartalomra

Hadihajót és rakétavédelmi rendszert küld Irán közelébe az USA

2019.05.11
10:04
Forrás
index.hu
Újabb fázisba lépett az elmérgesedett viszony Irán és az Egyesült Államok között, számolt be a BBC.

Az USA már korábban Irán közelébe küldött egy repülőgép-hordozót – arra hivatkozva, hogy értesüléseik szerint Irán és szövetségesei támadásokat intézhetnek amerikai egységek ellen a régióban – valamint újabb szankciókkal sújtotta az országot.

Amerika egykor még atomerőművet épített Iránnak, négy évtizede azonban szankció szankciót ér a perzsa állammal szemben.

Most a partraszálló egységeknek dokként is használható USS Arlington hadihajó is csatlakozik az Irán közelében állomásozó amerikai haderőhöz, valamint telepítésre kerülnek Patriot típusú légvédelmi egységek is a régióba.

Nemrég B-52H Stratofortress típusú hadászati bombázók is megérkeztek az Egyesült Államok katari bázisára, ezek a repülők alkalmasak hagyományos és nukleáris bombák szállítására is.

Amerikai Egyesült Államok
Irán

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.