Ugrás a tartalomra

Konfliktuskezelés az óvodában

2019.05.11
16:15
2019.05.11
17:45
Forrás
Pannon RTV
13 óvodapedagógus vett részt ma a Fejlesztő tréning - konfliktuskezelés, kommunikáció az oktatásban elnevezésű ingyenes, a Vajdasági Pedagógiai Intézet által akkreditált egynapos továbbképzésen.

A szabadkai VM4K-ban megrendezett eseményen az elméleti oktatás mellett Grezsa Ferenc pszichiáter, a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem tanszékvezetője helyzetgyakorlatokkal is készült az érdeklődőknek.

Grezsa Ferenc, tanszékvezető, Károli Gáspár Református Egyetem: „A konfliktusok olyan helyzetek, amik amikor átéljük őket érzelmileg megterhelőek. Ugyanakkor egy lehetőséget nyújtanak számunkra, sőt a konfliktusban résztvevő minden szereplő számára, hogy megújítsák a kapcsolatukat. Tehát nemcsak terhet, hanem lehetőséget is jelentenek.”

Grezsa Ferenc
VM4K

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.