Ugrás a tartalomra

Zentai tanárt is díjazott a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága

2019.05.11
18:01
Forrás
MTI
Az Év tanára díjátadót ma tartották Budapesten. A jövő zálogai a gyermekek, a magyar jövőnek pedig a pedagógusok is a biztosítékai - mondta Szilágyi Péter.

A magyar nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos kiemelte: a magyar kormány egységes nemzetben gondolkodik, ugyanolyan fontosnak tartja, hogy Debrecenben, Székelyudvarhelyen és Zentán is biztosított legyen minden magyar gyermek számára az anyanyelvi oktatás. A díjazottak közül Gordán Kolos, a zentai Stevan Sremac Általános iskola tanára arról beszélt, az elismerésre úgy tekintenek, hogy azt valamennyi pedagógus munkájáért kapták. Azt mondta, azért választották ezt a hivatást, hogy mindent megtegyenek, hogy tudástól "szétcsattanó" fiatalokat engedjenek ki az iskolából. A zentai tanár mellett Szabó Rolandot, a budapesti XIV. kerületi Szent István Gimnázium tanárát és Nagy Erikát, a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolájának pedagógusát díjazták. A rendezvény keretében kihirdették a kozepsuli.hu nagyszabású online történelemverseny, valamint a Magyar Telefonfilmes Fesztivál OTTHON témakörének nyerteseit is, amelyen külhoni magyarok alkotásai is versenyeztek.

Stevan Sremac Általános Iskola

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.