Ugrás a tartalomra

Nemzetközi szabadtüdős búvárversenyt tartottak Szabadkán

2019.05.12
14:02
2019.05.12
16:54
Forrás
Pannon RTV
A versenyen számos rekord is megdőlt. A szabadtüdős búvárkodás igazi extrém sportnak számít, hiszen nem ritka, hogy a résztvevők elájulnak a víz alatt.

A szabadkai búvárversenyre a budapesti csapat a tavalyi évben csak két versenyzővel érkezett, idén azonban már hatan jöttek. A versenyzők több kategóriában is megmutathatták magukat.

Bagó Marcel, versenyző, Magyarország: „Ma a dinamikus apnea monofin kategóriában indultam, illetve éppen most végeztem az úszássommal. Eddig nagyon eredményes a verseny, a mostani úszásommal országos csúcsot döntöttem, de a tegnapi versenyszámok is igen jól sikerültek.”

A hazai pályán versenyző Sisa Eleonóra elmondása szerint nagyon jól meg van szervezve a program.

Sisa Eleonóra, versenyző, Szabadka: „Nagyon jó a hangulat, ismerkedünk beszélgetünk. Ami azt illeti a versenyszámokat is jó nézni.”

A versenynek már nagy hagyománya van Szabadkán.

Milan Pavković, szervező: „Ma és tegnap Szabadkán 12. alkalommal tartották meg a Szerb országos és a vajdasági nyílt bajnokságot a szabadtüdős merülésben. Négy kategória volt: statikus apnea, dinamikus apnea, egy nagy uszonnyal, valamint vadászuszonnyal.”

Az extrém versenyen mintegy 30 búvár vett részt.

 

Szabadtüdős búvárverseny
Szabadka

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.