Ugrás a tartalomra

A Brexit-káosz közepette is vagyonrekordot döntöttek a brit szupergazdagok

2019.05.12
14:33
Forrás
MTI
A brit EU-tagság megszűnését kísérő politikai káosz közepette is vagyonrekordot döntöttek a leggazdagabb britek az elmúlt évben.

A The Sunday Times brit lap 1989 óta minden év tavaszán összeállítja listáját az Egyesült Királyságban élő legtehetősebb mágnások becsült vagyonáról. A legújabb összesítés szerint a brit szupergazdagok felső kasztjának összvagyona egy év alatt 47,78 milliárd fonttal emelkedett. 771,13 milliárd fontra nőtt az egy évvel korábbi 658 milliárd fontról, amely szintén rekord volt. A Rich List 2019 szerint rekordot döntött a brit fontmilliárdosok száma is, amely az idén 151, hattal több, mint az előző évi rangsorban. Nagy-Britannia azonban ezzel is csak a harmadik helyen áll a világban, fontra átszámítva ugyanis az Egyesült Államokban 463, Kínában 294 milliárdos él. A milliárdosok világfővárosa mindazonáltal továbbra is London, ahol a The Sunday Times vagyonlistájának szerkesztői szerint 95 fontmilliárdos él, több, mint a világ bármely más városában.

Fotó: Pixabay/PublicDomainPictures

Brexit

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.