Ugrás a tartalomra

Kedvezményekkel várják a látogatókat a mezőgazdasági kiállításon

2019.05.12
16:17
2019.05.12
19:33
Forrás
Pannon RTV
Kedvezett az idő az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításra látogatóknak. Sokan voltak kíváncsiak a gépújdonságokra, a tényészállatokra és az új technológiai megoldásokra.

A forgalmazók vásári engedménnyel kívánják megnyerni a vásárlókat.

Több ezren látogattak ki az Újvidéki Mezőgazdasági Kiállításra. Az erő– és mezőgépek vonzották a legtöbb figyelmet, de a vásárlást odázzák a gazdák - mondta Fercsik Mónika: „Káposztaszedőt is láttunk, ez újdonságnak számít, mert mi tavaly nem láttunk a vásáron ilyen gépeket. Vannak új gépek, fejlődünk, csak sajnos a gazdák nem tudnak fejlődni eléggé, mert nem jönnek a támogatások időben. Ha ez rendszeresebbé válna, akkor mindenki egyformán tudná fejleszteni a jószágállományt és a gépezetet is.”

Sokan családostól érkeztek a vásárra, hogy az újdonságokról érdeklődjenek - mondta Kadvány Lóránd: „Ami a fóliás termesztéshez szükséges, gépek, az is minden évben érdekel, valami újfajta palántáló, vagy akármi, ha nem jövünk, nem tudjuk, hogy van-e valami.”

A gépóriásokat forgalmazó cégek mellett egyre nagyobb számban vesznek részt kisiparosok, akik a minőségre törekedve nyerik meg a vásárlók bizalmát. Gulyás Szabolcs adai vállalkozó is ezt teszi: „Most már nagyon sokan arra is adnak, hogy milyen a dizájn, hogyan van az a gép felépítve, befestve, és pont ezekkel az apróságokkal tudjuk az emberek bizalmát elnyerni, megadjuk a módját a hegesztéstől a festésig. Minden apró részletre odafigyelünk, és ezáltal tudunk fennmaradni a piacon.”

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének szervezésében helyi termékeket mutattak be, valamint lehetőség volt meg is kóstolni azokat. A kézművessörök egyre nagyobb teret hódítanak, de a piacszerzés még nehéz, mondta Tóth Norbert, zentai vállalkozó: „A kézműves termékek mind minőségben, mind egyedi gyártásban készülnek, egyrészt kézzel, nem gépekkel, és csak a legkiválóbb alapanyagok felhasználásával.”

A Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás péntekig tart. A legszerencsésebb látogató értékes nyereménnyel, egy középteljesítményű traktorral térhet haza, amit csütörtökön sorsolnak ki a vásár szervezői.

Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás
Újvidék

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.