Ugrás a tartalomra

Đoković nyert Madridban

2019.05.12
20:30
2020.02.29
08:57
Forrás
Szabad Magyar Szó
Novak Đoković nyerte meg a 7,2 millió euró összdíjazású salakpályás madridi tenisztornát, miután a fináléban 6:3, 6:4-re győzött a görög Sztefanosz Cicipasz ellen.

A szerb világelsőnek ez volt a harmadik madridi döntője, s harmadszor emelhette magasba a serleget. Đoković az első játszmában 1:0-nál nyerte el Cicipasz adogatójátékát, s ezt az előnyt meg is őrizte a szett végéig. A második játszmában 4:4-ig fej-fej mellett haladt a két játékos, akkor azonban Đoković egy breakkel karnyújtásnyira került a tornagyőzelemhez. A görög nem adta meg könnyen magát, három meccslabdát is hárított, a negyediket azonban már nem tudta, így másfél órányi küzdelem Đoković 6:3, 6:4 arányban győzött.

A szerb teniszező a tornagyőzelemnek köszönhetően 4170 pontra növelte előnyét a világranglistán a második helyezett Rafael Nadal előtt.

Novak Đoković
Madrid
tenisz
Sztefanosz Cicipasz

Most

15:19, Frissítve: 15:32

Ahol a kihívásból játék lesz

Labdarúgás, röplabda, sakk – ezekben a kategóriákban mérhették össze tudásukat középiskolás diákok és egyetemi hallgatók Szabadkán. Sportnapot tartottak a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói.
13:35, Frissítve: 15:51

Folyamatosak a fejlesztések Szabadkán

Az elmúlt időszakban több utca is aszfaltburkolatot kapott, töltetcserét hajtottak végre a szabadkai 1-es számú vízgyárban, valamint az ivóvíz és a szennyvízhálózat bővítésén is dolgoznak. A VMSZ ezt a munkát június 2. után is folytatná.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.