Ugrás a tartalomra

Budapesti diákokat látott vendégül az Óbecsei Gimnázium

2019.05.14
13:46
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
A magyar fővárosban működő Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Könyvtár tanulói a Határtalanul program keretében viszonozták az óbecseiek látogatását.

A projekt témája ezúttal az óbecsei születésű Than Mór történelmi festészete volt. A neves művész életéről és munkásságáról szülővárosában és Budapesten is sokat tanulhattak a gimnazisták.

Borza Izabella, tanár, Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Könyvtár, Budapest: „A projekt jelentősége talán abban van, hogy ezt a gazdag kultúrája vajdasági létet feleleveníti. A mai generációnak nincsen rálátása erre a letűnt korszakra, amikor Vajdaságban beszéltek németül, szerbül, magyarul, ruszinul, és ez nagyon természetes volt. Olyan időket éltünk meg, amikor ezeket a dolgokat elfelejtettük. Nagyon fontos az, hogy a kisebbségeknek rálátásuk legyen a gyökereikre.”

budapesti
Óbecse
Óbecsei Gimnázium
Határtalanul

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.