Ugrás a tartalomra

Megkezdték az NCR technológiai cég újbelgrádi campusának kiépítését

2019.05.14
13:54
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen Aleksandar Vučić szerb államfő és Ana Brnabić miniszterelnök is részt vett. Az amerikai NCR vállalat jelenleg mintegy 3000 embert foglalkoztat Szerbiában.

Fotó: Tanjug/Dragan Kujundzic

Lehelyezte az NCR technológiai cég campusának alapkövét Szerbia államfője és Michael Hayford, a cég igazgatója. Aleksandar Vučić szerb államfő elmondta, az NCR újbelgrádi létesítménye még az atlantai campustól is nagyobb lesz: „Nincs olyan cél és feladat, amit ne tudnánk megvalósítani. Egészen biztos, hogy Szerbia pontosan azon az úton indult el, amelyről biztosan nem térünk majd le.”

Fotó: Tanjug/Dragan Kujundzic

Az NCR technológiai vállalat úttörőnek számít az online banki ügyek, a kommunikáció, az utazásszervezés, a vendéglátóipar és egyéb tranzakciók lebonyolításának korszerűsítésében. A jelenlegi 3135 foglalkoztatott mellett a campus megépítésével 1000 új dolgozót tudnak majd felvenni. Michael Hayford, a vállalat igazgatója szerint a jó befektetési környezet miatt választották Szerbiát: „Több foglalkoztatottunk és alkalmazottunk van Belgrádban, mint bármely más helyen a világon. Beleértve az atlantai campusunkat is. Amikor meglátják az épületet, amelyet felhúzunk - nos, azt hiszem, hogy ez lesz a cég legszebb épülete az egész világon. Nagyon jó munkakörnyezet lesz. Mi viszont nem az épületeink miatt vagyunk nagyszerűek, hanem az embereinknek köszönhetően.”

Fotó: Tanjug/Dragan Kujundzic

Kyle Scott, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete is jelen volt az alapkőletételnél, elmondta, az NCR jelenléte a bizonyíték arra, hogy érdemes befektetni Szerbiába. A campus munkálatai 2021 elejére fejeződnek be, a befektetés értéke pedig mintegy 90 millió dollár. Az NCR 180 országban van jelen, és összesen több mint 34 ezer embert foglalkoztatnak világszerte.

NCR
Újbelgrád
campus

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.