Ugrás a tartalomra

Őz, marha és birka főtt Királyhalom

2019.05.18
13:29
2019.05.18
17:49
Forrás
Pannon RTV
Egyhetes esőzés után délelőtt ragyogó napsütés fogadta a királyhalmi falunapi ünnepségre látogatókat. Tizenöt csapat gyújtott bogrács alá és készített finom őz, marha és birka ételeket.

Ínycsiklandó illatok terjedtek a levegőben, a baráti társaságokat élő muzsika is szórakoztatta.

Egy ludasi baráti társaság korán érkezett Királyhalomra, hiszen szombat délután egy halászléfőző versenyre is odaígérkeztek.

Ivity Albert, Ludas: „Minden évben itt szoktunk lenni, nagyon jól érezzük magunkat, kedvesek itt a vendéglátók, sok az ismerős. Iszogatunk-eszegetünk, főzőcskézünk.”

Hagyma pirítva, birkahús, só, bors, a birkapörkölthöz, jó baráti társaság, zene, és persze finom házi italok, kell-e ennél több egy szép szombat délelőtthöz?

Berényi Emese, Királyhalom: „Szeretjük a társaságot, zenét. Ez egy kis kikapcsolódás, és jót eszünk.”

A szomszédos települések civilszervezetei, sportegyesületei is kilátogattak a királyhalmi kultúrotthon előtti parkba.

Katona Róbert, közgyűlési elnök, Királyhalom HK (VMSZ): „Az első programunk az mindjárt egy baráti sütés-főzés, ahol nem osztályozzuk az ételeket, inkább a barátságon van a hangsúly. 15 bográcsban főnnek a különböző ételek, van aki őzet, van aki marhahúst és van aki birkahúst főz. Az a lényeg, hogy együtt legyünk, és jól teljen el ez a mai nap.”

A település napján a közös főzést a helyi művelődési egyesület kultúrprogramja követte. A falu helyi közössége ajándékcsomaggal kedveskedett azoknak a családoknak, amelyeknek az elmúlt évben gyermekáldásban volt részük.

Királyhalom
főzőverseny

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.