Ugrás a tartalomra

Huszonkét éves a DKMT Eurorégió

2019.05.18
15:54
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
22 éves a DKMT Eurorégió, három ország: Szerbia, Magyarország és Románia együttműködésének záloga. Ezt ünnepelték a szombati díszülésen a romániai Óbéba dísztermében a három régió képviselői.

Szó esett a Kübekháza-Rábé határátkelőhely megnyitásáról, továbbá a Szabadka-Bácsalmás-Baja vasútvonalról is. A díszülésen emlékplakettet adtak át mindazoknak, akik sokat tettek a DKMT Eurorégión belül megvalósult projektek sikerességéért, az együttműködés fejlesztéséért.

Szabadka, Tompa és Ásotthalom az OPTI-BIKE projekt megvalósításáért részesült elismerésben. A díjat Újhelyi Ákos, Szabadka Város Tanácsának gazdasági megbízottja vette át: „Ez egy környezetbarát, korszerű fejlesztés, amely az Interreg-IPA keretében valósul meg. A projektum összes költségvetése 2,5 millió euró. Ebből 85 százalékot az Európai Unió áll, 15 százalékot pedig a partnertelepülések. Három partnertelepülés van, Szabadka, Ásotthalom és Tompa.”

Óbéba
Újhelyi Ákos

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.
07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.