Ugrás a tartalomra

Leveles a május, virágos a rét - jókedv, vidámság, barátság

2019.05.18
19:14
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV
Ez volt a mottója a királyhalmi kórustalálkozónak. A környező települések népdalkörei, kórusai léptek fel, de Mórahalom és Ásotthalom énekkara is ellátogatott a falunapi rendezvényre.

Az Ásotthalmi Népdalkört minden alkalommal szeretettel fogadja a királyhalmi művelődési egyesület. A határ két oldalán lévő testvértelepüléseken fontosnak tartják a kapcsolatok ápolását. Tóth Ferencné, titkár, Ásotthalmi Népdalkör, Magyarország: „Nagyon jól érezzük magunkat. Mint ahogy ők is bármilyen ünnepség van nálunk, Ásotthalmon, akár falunap, akár népzenei találkozó, majális, rendszeresen járnak át Királyhalomról is hozzánk. Tehát ez a testvérség jól működik.”

A ludasiak a Cinege leánykórussal és a Füzér-fonók asszonykórussal érkeztek. Fontos számukra a barátkozás, az ismerkedés és a tapasztalatcsere. Vásárhelyi Teréz, elnök, Ludas Matyi ME, Ludas: „Azért tartom fontosnak, hogy a Durindó előtt már tudjunk színpadon fellépni. Ugyanis, ha először megyünk a Durindóra, akkor természetesen olyan nagy a lámpaláz, hogy ott nagyon könnyen jönnek a bakik. Ha előtte több faluban már a környéken elénekelhetjük az új dalcsokrot, így nagyobb a valószínűsége, hogy egy kicsit nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban éneklünk a Durindón.”

Királyhalom falunapján most első ízben szerveztek kórustalálkozót a Művelődési Házban. Hajdújárási, palicsi, ludasi, kispiaci népdalkörök énekesei barátkoztak, ismerkedtek. Pécs Blanka, elnök, Petőfi Sándor ME, Királyhalom: „A környező falvakban nagy divatja van, hogy a kórusok meghívják egymást, hiszen a barátkozás, az együttlét a fontos. Valahol egy kicsit egymás munkáját is megnézik, megismerik, ami tetszik nekik, felhasználják, és egy jó érzés összejönni.”

Éneklés után a résztvevőket díszoklevél és finom birkapörkölt várta.

kórustalálkozó
Mórahalom
Ásotthalom
Királyhalom

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.