Ugrás a tartalomra

„Szerbiának az EU-nál gyorsabban kell haladnia ahhoz, hogy lépést tartson”

2019.05.20
14:28
2019.05.20
19:08
Forrás
Pannon RTV
Sem Fabrizi részt vett a Jean Monnet-program 30 éves évfordulója alkalmából megtartott ünnepségen, és elbeszélgetett az újvidéki egyetemistákkal. Előadást tartott Szerbia EU-csatlakozásáról.

Szerbiának még az Európai Uniónál is gyorsabban kell haladnia ahhoz, hogy csatlakozhasson, illetve lépést tarthasson az EU-val - mondta ma Újvidéken Sem Fabrizi, az Európai Unió szerbiai küldöttségének vezetője.

A Jean Monnet-program egy akadémiai program, amely az Unióval kapcsolatos kutatásokat hivatott támogatni, és része az Erasmus+ programnak is. Célja továbbá, hogy serkentse a párbeszédet az akadémiai és a politikai szereplők között.

Sem Fabrizi, az EU szerbiai küldöttségvezetője: ”Az elmúlt 10-15 évben hatalmas gazdasági fejlődést tapasztalhattunk egyes ázsiai országoknál, és ezek a fejlődő gazdaságok számunkra is új kihívást jelentenek. Ezért nekünk is folyton mozgásban kell lennünk, ha továbbra is biztosítani szeretnénk a jólétet, a fejlődést és egy jól működő demokráciát. Tehát az Európai Unió is gyorsan fejlődik, ezért Szerbiának mint csatlakozó országnak még gyorsabban kell fejlődnie, hogy lépést tudjon tartani az Unióval és mindazzal, amit az EU sok éven keresztül elért, ahhoz, hogy a rendszer részévé válhasson.”

Sem Fabrizi
EU
csatlakozás

Most

11:52

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.