Ugrás a tartalomra

Elhunyt Niki Lauda

2019.05.21
07:33
2024.03.19
08:34
Forrás
hirado.hu
A Forma-1 egyik legnagyobb alakja februárban ünnepelte 70. születésnapját.

Hétfőn, családja körében békésen távozott - jelentette ma az osztrák hírügynökség a családra hivatkozva. Halálhírét orvosa is megerősítette. Lauda már tizenkét évesen a volán mögött ült, tanulmányait korán abbahagyta az autóversenyzés kedvéért. Versenyzett a Forma 3-ban, a Forma 2-ben és a Forma 1-ben is.

Az 1976-os szezon közepén hatalmas fölénnyel vezetett a pontversenyben, amikor a Nürnburgringen szörnyű balesetet szenvedett. A második körben kicsúszott, ketten nekiütköztek és ő a kigyulladt kocsiban rekedt. Lauda elképesztő elszántságról tanúbizonyságot téve hat héttel később súlyos égési sérülésekkel, de visszatért, saját szavai szerint rettegve és fájdalmak közepette. Pályafutása során Lauda háromszor volt világbajnok és 1977-ben a világ legjobb sportolójának is megválasztották. A versenyzéssel végleg 1985-ben hagyott fel.

Niki Lauda
Forma-1

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.