Ugrás a tartalomra

Jövő évtől megszűnik a közszolgálati létszámstop Szerbiában

2019.05.21
07:57
2024.03.19
08:34
Forrás
Szerbiai RTV
A foglalkoztatás máshogy lesz megszervezve, néhány ágazatban több pénzre lesz szükség - mondta Zoran Đorđević.

A munkaügyi, foglalkoztatási és szociális kérdésekkel megbízott miniszter hozzátette, hogy ennek ellenére egyetlen közintézmény sem tud új munkavállalókat alkalmazni, ha a személyzeti terve nem rendelkezik erről, és ha a költségvetésből nem biztosítanak erre pénzt. Az új munkavállalók állami intézményekbe való felvétele tehát ellenőrzés alatt áll, vagyis ha egy cég meghatározza, hogy bizonyos számú munkásra van szüksége, csak annyit alkalmazhat, többet nem.

A közszférában történő foglalkoztatás tilalmát egyébként 2013 végén vezettek be. Az új munkaügyi rendszert őszre fogják pontosítani - írta korábban a Blic napilap.

létszámstop
közszolgálat

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.