Ugrás a tartalomra

A Prosperitati új pályázatai segítik az itthon maradást

2019.05.23
17:45
2019.05.23
19:45
Forrás
Pannon RTV
Ismertették a Prosperitati Alapítvány 2019-es évre vonatkozó új pályázatait.

A jövőben megvalósuló támogatásokat Magyar Levente, Magyarország külgazdasági és külügyminiszter-helyettese, Pásztor István, a VMSZ elnöke, valamint Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője jelentette be egy sajtótájékoztatón Nagybecskereken. 10 új pályázat lesz elérhető az elkövetkező időszakban.

Ezzel a 10 pályázattal Vajdaságban elindul a második fejlesztési ciklus - mondta Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője.

Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „2016. január 31-én hasonló pályázati bejelentés történt, 10 pályázati kiírással, hasonló pályázati kiírásokkal. Most azért hívjuk táncba a vajdasági magyar közösség vállalkozóit, gazdálkodóit, a fiatal párokat, hogy hasonló sikert érjünk el, mint az első fejlesztési ciklusban.”

A vajdasági magyar közösségnek van egy erős vállalkozói rétege, ami azt mutatja, hogy ezt a programot folytatni kell - jelentette ki Pásztor István. A VMSZ elnöke továbbá bejelentette a 2019-es évre vonatkozó 10 kisléptékű támogatást is, amelyek között most a turizmus is kiemelt jelentőségű lesz.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Falusi házvásárlásra vonatkozó pályázat, földvásárlásra vonatkozó pályázat, a vállalkozási fejlesztések tekintetében eszközbeszerzésre, szabványosításra kiírt pályázatra lehet számítani, a mezőgazdaság területén pedig zárt rendszerű munkaintenzív növénytermesztést szeretnénk támogatni, az állattenyésztésben szeretnénk pályázási lehetőséget teremteni, a gyümölcstermesztésben, a helyi termékek előállításában.”

Egyebek mellett kibővítik azt a programot, amely a fiatal párok házvásárlását célozza, és ezen kívül még egy újdonságra számíthat a vajdasági magyar közösség - mondta Magyar Levente magyar külgazdasági és külügyminiszter-helyettes.

Magyar Levente, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, Magyarország: „Ami egy újdonság, és amit büszkén jelentek be, az az, hogy a magyar anyaország családpolitikáját egy vonásban legalábbis megjelenítjük a mostani kiírásokban. Amennyiben a nagycsaládosok még nagyobb kedvezménnyel, azaz még kisebb önrésszel tudnak majd pályázatokat benyújtani, mint korábban. Támogatandó a vajdasági magyar közösség berkein belül is a gyermekvállalást.”

A maximális támogatási keretösszeg egy-egy pályázat esetében több lett. Az eddigi 1,2 millió dinár helyett, mostantól 1,5 millió dinár ez az összeg. A pályázás határideje július 31-e, a földváráslás esetében október 31-e. A részletek elérhetőek a prosperitati.rs honlapon.

Prosperitati Alapítvány
Pásztor István
Magyar Levente
Nagybecskerek

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.