Ugrás a tartalomra

Tíz nő gyilkosát végezték ki Floridában

2019.05.24
08:09
Forrás
hirado.hu
Kivégezték Floridában Robert Long, ismert sorozatgyilkost, aki 1984-ben tíz nőt ölt meg.

A Robert Longra kiszabott halálbüntetést Florida állam rainfordi börtönében méreginjekcióval hajtották végre helyi idő szerint csütörtök este. Mindössze órákkal miután az amerikai legfelsőbb bíróság elutasította kegyelmi kérelmét. A hatóságok szerint Long már az 1980-as évek elejétől fogva több tucat nőt erőszakolt meg Floridában és Kaliforniában. 1984-ben nyolc hónapon át tartotta rettegésben a floridai Tampa Bay térségét. Áldozatait elhurcolta, megerőszakolta és végül meggyilkolta. Egyedül az akkor 17 éves Lisa Nolandot engedte el élve, aki később egyebek között személyleírással segített a hatóságoknak a férfi elfogásában. Noland is jelen volt a kivégzésen. Long volt a nyolcadik rab, akit az idén kivégeztek az Egyesült Államokban.

kivégzés
Florida
sorozatgyilkos

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.