Ugrás a tartalomra

Népzenei koncertek a Folk Music Festen

2019.05.25
12:36
2019.05.25
16:56
Forrás
Pannon RTV
Az Orbán-napi rendezvénysorozathoz idén csatlakozott a Folk Music Fest is. A tegnap esti rossz idő miatt a palicsi Vigadó teraszán voltak népzenei koncertek.

Bár az időjárás nem volt túl kegyes a Palicsi Magyar Sokadalmon, illetve a Folk Music Fest első napján, azért Pál István Szalonna és Bandája megtöltötte a palicsi Vigadó Teraszát.

Volt, aki egyenesen Németországból látogatott haza az eseményre.

Berta Ibolya, Karlsruhe, Németország: „Nagyon kellemes a társaság. Örülünk, hogy itthon lehetünk, és részt vehetünk ezen az eseményen.”

Pál István Szalonna és bandája nem először látogatott el Vajdaságba: „A határon túli magyarok fesztiváljai, amikor 11-12 éves voltam, például a Juhász testvérekkel ott ismerkedtem meg. Mert vagy a budai várban vagy Pécs városában rendeztek ilyen fesztiválokat, és ott találkoztunk ezzel a fiatalsággal.”

Juhász Gábor a Folk Music Fest főszervezője szerint a rendezvény célja nem változott, a magyar népzene szeretetét szeretnék közvetíteni a közönségnek: „Azt gondolom, hogy sikerült egy jó kis arányt felállítani. Vannak tamburások, vonósok, van benne egy kis nemzetiségi rész. Hiszen fontos az, hogy itt vagyunk Vajdaságban, itt vagyunk Szerbiában, akkor a velünk együtt élő emberek kultúráját, népzenéjét is bemutassuk.”

Ma este 19 órától a szegedi Korinda zenekar, a csantavéri Mendicus Tamburazenekar, majd este 21 órától a szabadkai Juhász és Duhaj zenekarok várják a közönséget a palicsi Szabadtéri Színpadra.

Folk Music Fest
Orbán-nap

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.