Ugrás a tartalomra

Többen is pályáznak a brit konzervatív párt elnöki posztjára

2019.05.25
19:49
2024.03.19
08:35
Forrás
euronews
Theresa May brit kormányfő még csak pénteken mondott le, és habár csak június 7-én távozik hivatalából és a konzervatív párt éléről is, máris többen bejelentették, hogy indulnak a pártelnökségért.

A Munkáspárt vezére, Jeremy Corbyn azt magyarázta, hogy mindent megtesznek a parlamentben azért, hogy ne kelljen megegyezés nélkül kilépniük az Unióból, de szerinte a konzervatív vezetőcsere nem oldja meg a problémát. A volt külügyminiszter, Boris Johnson az elsők között jelezte, hogy szívesen lép Teheresa May helyébe. Egy svájci üzleti fórumon azt is kijelentette, hogy Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból legkésőbb október 31-én, ha lesz megállapodás, ha nem. A jelöltlista a június 10-vel kezdődő héten lesz végleges. A konzervatívok azt ígérik, hogy július végéig meglesz az új pártelnök.

Theresa May
Nagy-Britannia

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.