Ugrás a tartalomra

Bácskossuthfalva falunapot ünnepelt

2019.05.26
07:51
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
A több héten át zajló sport- és kulturális események után szombaton kiosztották a falu elismeréseit. A faludíjat a hetven éve működő Nyugdíjas Egyesület kapta. Grillparty, majd művelődési műsor volt.

A falunapi díjátadót a Juhász bálteremben tartották. Bácskossuthfalva köszönőlevelét kapta az Írisz Virágkedvelő és Környezetvédő Egyesület, valamint Pecsenka László a közösségért végzett munkájáért. Faluplakettel díjazták Tóth Erika óvónőt, Nagy Zoltán fotókrónikást ás Lestár Antunović Karolina tanítónőt és néptáncoktatót.

A faludíjat a hetven éves Nyugdíjas Egyesület kapta. Nagy Juhász Klára, elnök, Nyugdíjas Egyesület, Bácskossuthfalva: „Úgy tudom, hogy olyan ezer nyudíjas van, nálunk mintegy négyszáznyolcvanan vannak, abból is aktív körülbelül harminc-negyven személy, akik rendszeresen bejárnak kártyázni, sportolni. A sportot úgy kell elképzelni, hogy van pikádó, lengőteke és korongdobás, de nem csak sportolnak, beszélgetnek és jól érzik magukat.”

Benépesült a Kossuth Park. Családi, baráti társaságok, civil szervezetek sütöttek, főztek együtt a már hagyományossá vált falunapi grillpartin. Sercegett a tárcsákon, rostélyokon a hamburger, a kolbász és a szalonna, vidám hangulatban készültek a finomságok. Zajác Attila, Bácskossuthfalva: „Ilyenkor a falu megmozdul, hála Istennek szép időnk van, úgyhogy mindenki boldog, mindenki eszeget, iszogat, a gyerekek játszanak, itt van a játszótér, ez mindenkinek szép és jó.”

A több héten át zajló falunapi programsorozat megkoronázása a május utolsó szombatján megtartott ünnepség. 233 eszendeje népesült be újra Bácskossuthfalva. Seffer Attila, tanácselnök, Bácskossuthfalva HK: „Azoknak a civil szervezeteknek, amelyek a falunapi program keretein belül valamilyen műsorral fellépnek, valamilyen aktivitást fejtenek ki, anyagi javakat biztosítunk a programoknak, műsoroknak a megszervezésére, viszont nem múlhat el falunap grillparty nélkül, amit négy éve vezettünk be. Lassan gyűlik a nép, megkapják a sütnivalójukat, kilencszázharminc személyre biztosítottunk sütnivalót.”

A grillpartyn résztvevők jelképes hozzájárulásaiból és a Tekeklub versenyének részvételi díjaiból összegyűlt csaknem ötvenezer dinárt a helyi általános iskolának adományozták.

Az ünnepség gazdag zenés, táncos, verses műsorában felléptek a bácskossuthfalvi művelődési központ csoportjai és az oktatási intézmények növendékei.

Bácskossuthfalva
falunap

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.