Ugrás a tartalomra

Magyarország egyik legnagyobb agrárgépshow-ját rendezték meg Mezőfalván

2019.05.26
10:58
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
A világszerte ismert gépek mellett a kisebb gyártmányúakat is bemutatták, és a termesztés-technológiai újdonságokról is kaptak ismertetőt a látogatók.

A vajdasági gazdák a rendezvény rendszeres vendégei.

A korszerű gépeket munka közben is megtekintették az érdeklődők. Valkovics Gábor horgosi konyhakertész halad a korral: „Precíz gazdálkodásra rá kell térnünk mindnyájunknak, nem az egyik napról a másikra, hanem ez egy tíz éves program, de ha hatékony termelést akarunk folytatni, akkor azt ilyen modernebb gépekkel tudjuk elérni.”

Az időjárási viszonyok változásával és a költséghatékonyságra való törekvéssel a talajmegmunkálás módja is változik. Détári Attila ceglédi termelő korszerűsíti gazdaságát: „Az innovatív technológia elengedhetetlen része a versenyképes gazdálkodásnak, a rengeteg munka mellett fontos szakítani időt az ilyen eseményekre is, hiszen ekkor tudunk találkozni, ekkor tudjuk ezeket megismerni.”

A kétnapos rendezvényt több ezer Kárpát-medencei gazda látogatta meg. Az itthoni termelők a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége szervezésében jutottak el a gépshow-ra. Faragó Enikő, falugazdász, Óbecse: „Vajdaságban is egyre több lehetőség van a pályázatok útján való beszerezhető gépekre, eszközökre, ilyen helyeken látják azt, hogy hogyan dolgoznak a valóságban azok a gépek, tehát nem csak egy katalógust, vagy interneten keresztül látják és olvashatnak utána, hanem szemtől szembe, munka közben is meg tudják nézni az épp aktuális eszközt.”

Az expót a magyar Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezte. Zászlós Tibor, mezőgazdaságért felelős alelnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara: „A gyakorlat mutat meg mindent, hiszen a gyakorlat eredményéből lesz az a termék, amit a fogyasztó asztalára teszünk. És továbbra is egészséges élelmiszereket kell a fogyasztó asztalára tenni, hiszen ez a jövő nemzedék egészségének az alapja.”

A mezőfalvi gazdanapon a termesztéstechnológiai újdonságok mellett a gazdák a szakmabeliektől tanácsot is kérhettek a profitorientált termelés megalapozásához.

Mezőfalva

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.