Ugrás a tartalomra

A szerbiai fiatalok fele külföldön tervezi a jövőjét

2019.05.29
10:26
2019.05.29
10:33
Forrás
Beta
A 15 és 29 év közötti szerbiai fiatalok fele el akarja hagyni az országot, ráadásul többségük soha nem térne vissza szülőhazájába.

A fiatalok elvándorlás volt a fő téma a Hogyan tartsuk Szerbiában a fiatalokat? című fórumon, amelyet kedden tartottak Belgrádban. Az oktatási minisztérium adatai azt mutatják, hogy a tavalyi évben a 11 ezer szerbiai hallgató negyede szerette volna külföldön folytatni tanulmányait, kétharmaduk pedig ott is akar élni. Az agyelszívás soha nem volt nagyobb probléma, mint napjainkban, mivel évente legalább 35 ezer ember hagyja el Szerbiát - állapították meg a fórumon.

elvándorlás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.