Ugrás a tartalomra

Rákóczi Szövetség: 8 ezer középiskolás kapcsolódik be a csíksomlyói és nemzeti összetartozás napi programokba

2019.05.29
22:02
2019.05.29
22:12
Forrás
MTI
2500 középiskolás jut el a pápai szentmisére. A szövetség sátoraljaújhelyi központi eseményén június 4-én pedig további ezer fiatalt lát vendégül.

Ferenc pápa június 1-jei csíksomlyói látogatása alkalmából a Rákóczi Szövetség a Miniszterelnökség egyházi ügyekért felelős államtitkárságával együttműködve utazási pályázatot hirdetett Kárpát-medencei középiskolák, egyházi közösségek 13 és 19 év közötti fiataljainak.

Június 6-án a pünkösdi csíksomlyói búcsúba háromszáz felvidéki és kárpátaljai fiatal kel útra a Nagyboldogasszony Zarándokvonattal a szövetség szervezésében és támogatásával.

A Rákóczi Szövetség nemzeti összetartozás napi diákutaztatási programja keretében pedig száz Kárpát-medencei középiskola több mint négyezer diákja utazhat legalább egy határ átlépésével a Kárpát-medencében. A Felvidékre 29, Erdélybe, illetve a Partiumba 22, a Vajdaságba 11, Horvátországba 3, Szlovéniába és Kárpátaljára 2-2 középiskolai csoport utazik. A határon túlról 31 középiskolai csoport utazik az anyaországba – közölték.

A június 4-éhez kapcsolódó utazási pályázatot bármely Kárpát-medencei középiskola benyújthatta. A Rákóczi Szövetség az utazó diákok számától és a megtett távolságtól függően legfeljebb 300 ezer forint értékű utazási kerettámogatást ajánlott fel a sikeres pályázóknak.

Rákóczi Szövetség
nemzeti összetartozás
diákutaztatás
Csíksomlyó

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.