Ugrás a tartalomra

Gazdasági Vásár Szabadkán

2019.05.30
07:57
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
Megnyílt a 13. Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásár Szabadkán, a Sportcsarnokban. 1800 négyzetméteren csaknem 200 kiállító sorakozott fel.

Olaszország, Szlovénia, Magyarország, Horvátország, a Boszniai Szerb Köztársaság, Montenegró és Csehország képviselői vannak jelen az itthoni vállalkozók mellett.

A híres feketicsi meggyből készült bort is bemutatja a vásáron a Kishegyes községből érkező Talpai András. Azt is elhozta, ami a legjobban dukál az italhoz: „Kecskesajtokat, ami a hegyesiek terméke, mindenféle ízesítéssel, füstölt, fűszeres, kapros, bazsalikomos.”

A zentai csata emlékére készült kézműves sör is szerepel Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének kínálatában. Számos éttermi, szállodai és wellness-szolgáltatás várja az üdülőket, illetve kedvező üzleti légkör a vállalkozókat a Tisza-parti városban.

Barna Ágota, szakmunkatárs, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete: „Rendezvénynaptárunk elkészült, illetve a község információs brosúrája.”

Ipari mosogatógépeket is árusít a Winterhalter cég, a kiállításon 20 százalék kedvezmény jár.

Dragan Đokić, értékesítő, Winterhalter: „Becsukjuk az ajtaját, megnyomjuk az irányító gombot. A mosási program módosítható, másfél perctől két, két és fél percig tarthat.”

2019 partnerországa Olaszország. 140 éves a diplomáciai kapcsolat Szerbiával, és tíz éves a stratégiai partnerség. Vajdaságban a második legnagyobb beruházó Olaszország, csaknem 10 százalékkal a közvetlen befektetések terén.

Fabrizio Cosimi, a belgrádi olasz nagykövetség közgazdasági attaséja: „Olaszország jelentős partnere Szerbiának, sok olasz cég van jelen Vajdaságban és Szerbiában, Szabadkán mintegy 10 van. Reméljük, hogy még több lesz, és hogy az együttműködés és a fejlődés tovább folytatódik.”

Az év főtémája az információs technológiák és a digitalizáció alkalmazása a gazdaságban. Szabadka nagy hangsúlyt fektet az oktatási rendszer és a vállalati szektor minél szorosabb összefonására - mondta Bogdan Laban, szabadkai polgármester.

Bogdan Laban, polgármester, Szabadka (SZHP): „Az elmúlt néhány évben az aktív gazdasági társaságok és az alkalmazottak száma ezekben a tevékenységekben folyamatosan növekszik, az üzleti bevételek és a közvetlen külföldi befektetések.”

A kiállítás szombatig tart nyitva. A belépés ingyenes. A rendezvény támogatója a tartomány és a Szerbiai Gazdasági Kamara.

Gazdasági Vásár
Szabadka
sportcsarnok
Bogdan Laban
Fabrizio Cosimi

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.