Ugrás a tartalomra

Orbán: Bátran kihúzhatjuk magunkat, mert megmaradtunk

2019.06.04
13:39
2024.03.19
08:46
Forrás
MTI
Kilencvenkilenc évvel Trianon után mi, magyarok bátran kihúzhatjuk magunkat, mert megmaradtunk - jelentette ki a magyar miniszterelnök Sátoraljaújhelyen, a nemzeti összetartozás napi ünnepségen.

Itt vagyunk Európa közepén a szétszakítottság, a háborúk és a diktatúrák ellenére is - mondta a kormányfő. Orbán Viktor hangsúlyozta, a magyarok nemcsak túlélték ezt az időszakot, hanem ma a Kárpát-medence legnépesebb nemzetét alkotják.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „Összekapcsol, hogy közös örökösei vagyunk a magyarok világra szóló teljesítményének, mindannak, amit őseink itt, a Kárpát-medencében építettek, és világszerte a kultúra, a tudomány, a gazdaság és a sport területén letetettek az asztalra. Ez az örökség mindannyiunké, minden magyaré, bárhol is éljen a világon. Legyetek büszkék rá, őrizzétek meg, tegyétek hozzá a magatok részét, és adjátok tovább majd a gyermekeiteknek is.”

Orbán Viktor
Trianon
magyarok
nemzeti összetartozás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.