Ugrás a tartalomra

Brnabić: A koszovói vezetéssel nem lehet tárgyalni

2019.06.05
08:40
Forrás
Szerbiai RTV
Nem kérek elnézést, amiért a koszovói tárgyalófeleket erdőlakóknak neveztem – jelentette ki Ana Brnabić a szerb közmédia Upitnik című műsorában.

Szerbia miniszterelnöke hozzátette, nem szeretett volna egy helyiségben tartózkodni Haradinajjal, azonban meg kellett tennie a béke és a stabilitás érdekében. Bebizonyosodott, hogy a koszovói vezetéssel nem lehet tárgyalni – emelte ki Brnabić. Szerbia kormányfője hozzátette: „Nem tudom hogyan nevezhetném ezeket az embereket, hogy mindenki megérthesse kivel van dolgunk. Nagyon nehéz, egyszerűen lehetetlen velük tárgyalni. Azt mondják, hogy amennyiben Szerbia nem ismeri el Koszovó függetlenségét, akkor újra az erdőbe vonulnak.” Brnabić kiemelte, hogy a pristinai vezetést legtalálóbban katonáknak nevezhetné, ha nem terrorista csapatok tagjai lettek volna. A szerb kormányfő arról is beszélt, hogy haragszik az Európai Unióra és az Amerikai Egyesült Államokra, mert arra kényszerítik, hogy bűnözőkkel üljön tárgyalóasztalhoz. A júliusban esedékes párizsi megbeszéléssel kapcsolatban Ana Brnabić elmondta: „A szerb delegáció ott lesz a tárgyaláson, hogy csökkentse a feszültséget és teret adjon a párbeszéd folytatásának.

Ana Brnabić

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.