Ugrás a tartalomra

Ismét összeverekedtek a migránsok a Velika Kladuša-i befogadóközpontban

2019.06.05
14:38
2019.06.05
18:13
Forrás
Szerbiai RTV
Az összecsapásokban nem csak bevándorlók, hanem három a helyszínre kivonuló rendőr is megsérült. A hatóságok 20 migránst előállítottak, akiket a tömegverekedés kirobbantásával gyanúsítanak.

Botokkal és fémrudakkal a kezükben üldözték majd ütötték egymást a migránsok a Bosznia-Hercegovina-i Velika Kladušán található befogadóközponttal szembeni parkban. Az összecsapásokban mintegy százan vehettek részt. Az esetet a befogadóközpont őrei azonnal jelentették a rendőrségnek, akik gyorsan a helyszínre értek. A bevándorlók azonban őket is megtámadták. A hatóság embereit üvegekkel, kövekkel és vasrudakkal dobálták meg a migránsok - közölte a helyi rendőrség szóvivője. Aleta Šiljdedić hozzátette, az incidens során három rendőr megsérült, illetve egy rendőrségi járműben is anyagi kár keletkezett. A rendőrök ekkor erősítést hívtak, akik végül megfékezték az összecsapásokat és 20 migránst előállítottak, akiket a verekedés kirobbantásával gyanúsítanak.

Feltételezések szerint a tömegverekedést az a szombati tűzeset váltotta ki, amelyben a Velika Kladušán található befogadóközpont egy része leégett. A tűzvészben 30 bevándorló sérült meg. Nem hivatalos információk szerint a lángok akkor csaptak fel, amikor a migránsok egy csoportja ételt főzött magának.

Az elmúlt időszakban egyre feszültebbek a Boszniában várakozó migránsok. Ezen a másik amatőr felvételen az látható, amikor a bevándorlók a lakóházak között vasrudakkal a kezükben üldözik egymást.

Velika Kladuša
migránsok

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.