Ugrás a tartalomra

Macron megköszönte Vučićnak a Notre-Dame újjáépítéséhez küldött adományt

2019.06.06
18:07
2020.02.28
16:13
Forrás
Szerbiai RTV
Levélben mondott köszönetet Emmanuel Macron francia államfő Aleksandar Vučićnak azért a segítségért, amelyet Szerbia nyújtott az április 15-én leégett Notre-Dame székesegyház újjáépítésében.

A francia nép nevében fogadja szívélyes köszönetemet ezért - áll a francia elnök levelében. Macron szerint a tűzeset tragikus esemény volt az egész nemzet számára, ugyanakkor megjegyezte, hogy a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült elkerülni a legrosszabbat. Emberi áldozatot nem követelt a tűzvész és sikerült a 800 éves katedrális szerkezetét is megőrizni. Az adományok már az eset másnapján elkezdtek érkezni a világ minden tájáról. A francia elnök levelében arról is ír, hogy az összegyűlt pénz segítségével a legelismertebb szakemberek újítják majd fel a székesegyházat. A francia állam egyébként mindenkinek köszönő üzenetet küldött, aki adományával hozzájárult a Notre Dame felújításához.

Emmanuel Macron
Notre-Dame-székesegyház
Aleksandar Vučić

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.