Ugrás a tartalomra

Megtilthatják Újvidéken a szurkolói mezek viselését az iskolákban

2019.06.07
15:38
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
Az erőszak elleni küzdelem helyi koordinációs bizottsága a napokban azt a javaslatot tette, hogy tiltsák meg a szurkolói mezek és egyéb szurkolói kellékek és eszközök viselését az iskolák területén.

A tartományi székvárosban működő oktatási intézmények maguk dönthetnek arról, hogy alkalmazni szeretnék-e a tilalmat.

Az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumnak több, mint ezer diákja van minden évben. Az oktatási intézményben szerb és magyar nyelven is folyik az oktatás. Tatjana Vukadinović igazgató szerint jó ötlet a szurkolói mezek tilalma. Elmondása szerint a gimnáziumban már régóta odafigyelnek arra, hogy kellőképpen szabályozzák a diákok öltözködését: „Jó és megfelelő döntésnek tartom. A mi iskolánkban oktatási jelleggel is dolgoztunk már a diákokkal ezen a téren, szó esett arról, hogy a klubok jelképeit, illetve a sértő tartalmakat megjelenítő mezeket, amelyek konfliktusokat idézhetnek elő, nem kell hordani az iskolában.”    
 

A javaslat célja, hogy fékezzék, illetve csökkentsék az újvidéki tanintézményekben előforduló erőszakos cselekményeket a diákok körében. Kiss Gyula, az újvidéki önkormányzat VMSZ-es képviselője: „Fékezni szeretnék, csökkenteni szeretnék az erőszakot az iskolákban. Már néhány ilyen javaslatot hoztak az elmúlt időszakban és bizonyos eredményeket tudtak felmutatni az elmúlt időszakhoz képest. Csökkent az újvidéki általános- és középiskolákban az erőszak.”

Az erőszak elleni küzdelem helyi koordinációs bizottsága úgy véli, a szurkolói mezek és kellékek viselése feszültséget, illetve akár erőszakos konfliktust is előidézhet a diákok körében. Ezzel a javaslattal a tanulók biztonságát, illetve biztonságérzetét szeretnék tovább növelni.     

szurkolói mez
Újvidék
iskola

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.