Ugrás a tartalomra

Ősszel ismét indul a szakpedagógus képzés a VM4K-ban

2019.06.07
18:48
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
24-en védték meg diplomájukat és tettek szert inkluzív, fejlesztő szakpedagógus szakirányú képzettségre a szabadkai VM4K-ban.

A hallgatók az elmúlt két évben folytatták tanulmányaikat a Szegedi Tudományegyetem Gyógypedagógus-képző Intézete által indított képzésén.

Nemes Aranka munkahelyén, a szabadkai Október 10. Általános Iskolában értesült arról, hogy indul a szakpedagógiai továbbképzés: „Nagyon jó, ha a gyerekek megismerkednek azzal a sokszínűséggel, amit a társaik nyújtanak számukra, érzékenyülnek ebben, segítőkésszé válnak.”Magabiztosan tekint a jövőbe Szarapka Dóra, aki a szabadkai speciális Žarko Zrenjanin Általános és Középiskolában dolgozik. A továbbképzésen szerzett tudást nap mint nap alkalmazza is a gyakorlatban: „Szegedi, mórahalmi és egyéb magyarországi települések között választhattunk, ahova elmentünk órákat tartani.”

A határon túli, Kárpát-medencei oktatási tér bővítése céljából indított kezdeményezés meghozta gyümölcsét - nyilatkozta Pukánszky Béla, a szegedi Gyógypedagógus-képző Intézet vezetője. Egy összetett képzésről van szó az inkluzív, a befogadó, és a fejlesztő pedagógia terén: „Nagyon jó érzés volt hallani a kolléganőket, akik a gyakorlatból jöttek, és az volt az érzésünk, amikor a szakdolgozatokat védték, hogy ezt a tudást átviszik a gyakorlatba, sőt a következő képzésünk során ők már mentorok, témavezetők, gyakorlati segítők is lehetnek.”

Ősszel tehát ismét indul a szakpedagógus képzés a VM4K-ban másik két újonnan nyíló, és az eddigi mechatronikai mesterképzéssel együtt. Jelentkezni lehet a konduktor-segítő szakirányú továbbképzésre, amelyet a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Kara indít. Ezen kívül újként jelenik meg a Károlyi Gáspár Református Egyetem Bölcsésztudományi Karának mentálhigiénés szakirányú továbbképzése - tájékoztatott Kosányi Tamás, a VM4K képzési referense.

A jelentkezési határidők a képzésektől függően eltérnek. Az érdeklődőket arra kérik, hogy keressék fel a VM4K-t személyesen, telefonon, e-mailben vagy a közösségi hálón.

A továbbképzések esetében történő diplomahonosítás terén is egyszerűsítések várhatók.

VM4K
szakpedagógus képzés
gyógypedagógus
Kosányi Tamás

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.