Ugrás a tartalomra

Több mint száz fiatal birkózott az országos bajnoki címért

2019.06.08
17:25
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
Országos ifjúsági birkózó bajnokságot tartottak Zentán. Az U15-ös korosztály küzdelmeire 24 klub 106 versenyzője nevezett.

Felsőhegyről két birkózó lépett a szőnyegre a zentai Sportcsarnokban. Pócs Noé, a Herkules Birkózó Klub  tagja az 57 kilogrammos súlycsoportban mérkőzött, és ezüst éremmel térhet haza: „Nehéz volt, lehetett volna jobb is. Erősek voltak az ellenfelek, és eléggé elfáradtam.”

A magyarkanizsai Potisje színeiben birkózó Pósa Nimród bronzéremmel zárta versenyt: „Harmadik érmes lettem sajnos, lehettem volna jobb is, de sajnos elrontottam. Nem volt annyira nehéz, de a döntőbe jutással kicsit megszenvedtem, és így kikaptam. Harmadik helyen meg nyertem.”

A zentai csapat három aranyérmet is hazavihetett. Az 52 kilogrammos súlycsoportban Vámos Antal lett a legjobb: „Mindent jól birkóztam, és hát az volt a gond az utolsó meccsemnél, hogy nem voltam összeszedett, de nyertem nagy nehezen, de nem voltam annyira összeszedve.”

Összesen 24 klub 106 versenyzője küzdött az országos bajnoki címért, a zentaiak edzője szerint már régóta nem volt ilyen nagyszámú versenyző. Zörgő László, edző, Zenta Birkózó Klub: „A zentai gyerekek jól birkóztak, igaz, hogy kevesen voltunk, de mind a 6 érem közelben zárt. Három első hely lett, és két második hely, tehát egyetlen versenyzőm nem lett érmes. Avval meg vagyok elégedve, de avval viszont nem, hogy egy kicsit megcsappant a létszám.”

Az U 15-ös országos birkózó bajnokságon legjobb csapata a nagybecskereki Proleter lett.

birkózó bajnokság
ifjúsági
U15
Zenta
birkózás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.