Ugrás a tartalomra

Boris Johnson nem fizetne Brüsszelnek

2019.06.09
22:07
2020.04.19
17:08
Forrás
Euronews
Boris Johnson azt mondta, ha ő lesz az Egyesült Királyság következő kormányfője, nem fog 40 milliárd eurót fizetni azért, hogy elhagyhassa az Európai Uniót.

Az egyik legesélyesebbnek tartott brit kormányfő-jelölt Boris Johnson. A politikus a következővel érvel: azért tartaná vissza az évekre elosztott összeget, mert amíg az nála van, addig jobb feltételeket tud kiharcolni Brüsszellel szemben. 

Eközben a másik esélyes, a drogbotrányba keveredett környezetvédelmi miniszter, Michael Gove az október 31-i határidő meghosszabbításáról beszélt. Az ugyancsak Theresa May székére pályázó Said Javid belügyminiszter pedig inkább lenne hajlandó egy megegyezés nélküli brexitre, semmint a határidő túllépésére.

Boris Johnson
brit kormányfő
Brexit
Brüsszel
Európai Unió

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.