Ugrás a tartalomra

A fenntartható fejlődés céljai és eredményei Szerbiában

2019.06.12
16:33
2020.04.02
08:18
Forrás
Pannon RTV
Szerbia ENSZ-jelentésének nyilvános meghallgatására került sor ma a vajdasági parlamentben.

A jelentés központi témája a fenntartható fejlődés, illetve az erre vonatkozó szerbiai gazdasági, szociális és jogi keret.

Szerbia július 17-én terjeszti az ENSZ elé azt az önkéntes alapon elkészült jelentést, amelynek témája a fenntartható fejlődés céljai és annak megvalósulása az országban.

Slavica Đukić Dejanović, népesedéspolitikával megbízott tárca nélküli miniszter, Szerbia (SZSZP): „A célok igen életszerűek. A szegénység csökkentéséről, a jobb egészségvédelemről, a jobb oktatásról, a munkavállalásról és a méltó munkakörülményekről, az iparosodásról és az új technológiákról, a partnerségről és az intézmények erősítéséről van szó.”

A szerdai újvidéki nyilvános tanácskozáson az ENSZ elé terjesztendő dokumentum tervezetét taglalták. A fenntartható fejlődés Szerbiában számos területen megvalósul, azonban még rengeteg olyan gond van, ami megoldásra vár.

Pásztor István, házelnök, Vajdasági Képviselőház (VMSZ): „Mindannyian arra törekszünk, hogy jobb világot hagyjunk a gyermekeinkre és az unokáinkra, mint amilyet mi örököltünk. Ez az emberi természetnek a része, ahhoz pedig, hogy az a világ jobb legyen, amit a gyerekeinkre és az unokáinkra hagyunk, azzal kapcsolatban meg kellene állapodnunk, szélesebb kontextusban is, hogy vajon milyen volna az a világ amelyik jobb volna, mint a mostani?”

A megbeszélésen kitértek a szerbiai jelentés és stratégia vajdasági vonatkozásaira is.

fenntartható fejlődés
Slavica Đukić Dejanović
Pásztor István
ENSZ

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.