Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Romániának a magyarellenes akció valódi felelőseit kell megbüntetnie

2019.06.13
10:19
2024.03.19
08:46
Forrás
MTI
Romániának nem az úzvölgyi temető békés emlékezőit, hanem a múlt heti erőszakos, magyarellenes akció valódi felelőseit kell megbüntetnie - jelentette ki a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a kormány az úzvölgyi katonai temetőben történtek tisztességes kivizsgálását várja Romániától. A helyszínen készült felvételeken bárki láthatja, hogy a felheccelt tömeg a békésen emlékező magyarokra támadva rombolt a katonai temetőben - tette hozzá. A miniszter elfogadhatatlannak nevezte, hogy a román hatóságok az erőszak felelősei helyett az erőszak áldozatait büntették meg.

Úzvölgy
Szijjártó Péter
Románia

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.