Ugrás a tartalomra

Hogyan szólalt meg a szecessziós vonal?

2019.06.13
15:56
2020.02.10
17:20
Forrás
Pannon RTV
A szecesszióról tartottak szakmai tanácsadást a Szabadkai Városi Múzeumban óvodapedagógusok részére.

A tanácsadást egy továbbképzés előzte meg, amely során a nevelők egy kirándulásra is elvihették az óvodásokat. A projekt során a gyerekek szecesszióval kapcsolatos munkáiból egy kiállítás is nyílt, amelyet a múzeumban lehet megtekinteni.

A Zvezdica óvoda ovisai számos rajzot és makettet készítettek a kiállításra. Nánási Erika óvónő örömmel tapasztalta, hogy a munkába nem csak a gyerekek, de a szülők is lelkesen bekapcsolódtak. Elmondta: „Képeket hoztak, régi képeket, könyveket, amiben azt láthattuk, hogy a városháza hogy nézett ki, a múzeum hogy nézett ki. Mi minden található benne, hogy is néz ki. Mi is az a szecesszió, milyen vonalak vannak benne, miből áll egyáltalán. Nagyon nagyon beleélték magukat.”

A kiállítás előtt az ovisok felfedezték Szabadka jellegzetes szecessziós épületeit is. Az eseményt három éve szervezi meg a Szabadkai Városi Múzeum és a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény. A továbbképzésre és a kiállításra évről évre egyre nagyobb az érdeklődés. Ninkov K. Olga művészettörténész hangsúlyozta: „Már kaptunk olyan visszajelzéseket Budapestről, Zágrábból a kollégáktól, hogy tessék ezeket megjelentetni, hogy fel tudják használni. Nem tud mindenki eljönni erre a tanácskozásra, viszont érdekli őket a téma. Talán ez lesz a következő lépés.”

A projekt keretein belül először tartottak szakmai tanácskozást az óvónők részére a szecesszióval kapcsolatban. Idén 30 óvoda vett részt az eseményen.

szecesszió
Városi Múzeum
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.