Ugrás a tartalomra

Belépőjegy a Fruška Gora Nemzeti Parkba

2019.06.14
20:47
Forrás
021.rs
A tavaly meghozott és januárban életbe lépett törvénymódosítás értelmében a Fruška Gora Nemzeti Parkba ezentúl csak belépővel lehet kirándulásokra menni.

A Szerbiában található védett természeti területek közül ez az első, ahol megfizettetik a kirándulási illetéket. A Nemzeti Park igazgatóságában javasolták, hogy az egyszeri belépésre feljogosító napi jegy felnőtteknek 100, míg a gyerekjegy 50 dinár legyen, valamint a cég felügyelő bizottsága 600 dinár értékű évi jegyek kiadását is javasolta. Ezek igénylése hamarosan megkezdődik. Mint elmondták, világszerte régóta bevett gyakorlat a nemzeti parkokba való belépés megfizettetése, és ezt most Szerbiában mind a 90 nyilvántartásban levő védett terültre kiterjesztik. A járulék nem az egész Fruška gorára, hanem csak a Nemzeti Parkot érintő részre vonatkozik, így például Péterváradon vagy Karlócán nem kötelező fizetni a járulékot. A Nemzeti Park területén lakcímmel rendelkező polgárokat mentesítik az illeték megfizettetése alól. 

belépő
Fruška gora nemzeti park

Most

10:41, Frissítve: 10:55

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.
07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.