Ugrás a tartalomra

Nagy a forgalom a sétaerdei strandon

2019.06.15
14:07
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
A legmelegebb órákban Palicson a hőmérséklet a 35 fokot is elérte. Megteltek a strandok, fürdőzőhelyek. Szabadkán a sétaerdei strandon egész nap nagy a forgalom.

A fürdőt üzemeltető Stadion Kommunális Közvállalat dolgozói szerint az utóbbi napokban ugrásszerűen megnőtt azoknak a látogatóknak a száma, akik itt próbáltak menedéket keresni a tűző napsütés elől.

Nem sokkal a nyitás előtt már kígyózó sor fogadta a kiérkezőket a sétaerdei medencékhez. A Kozla-testvérpár is igyekezett, hogy a már elviselhetetlen melegben a hűsítő medencében legyenek. Kozla Vivien, Szabadka: „Elég sűrűn kijárunk, mert otthon elég meleg van, tűrhetetlen. Minél többet próbálunk a medencében lenni.” Nővére, Lilien pedig hozzátette: „Ahogy vége lett a sulinak, rögtön jöttünk, mert most már mi sem bírjuk nagyon ezt a meleget.”

Dalibor Vujinović két lányával érkezett hűsölni. Elmondta, hogy a kimerítő munkanapok után jól esik a kikapcsolódás: „Minden alkalommal jövünk, ha engedi az idő. Szép itt a medencén, jó a víz, kedvezőek az árak, eljövünk a családdal.”

Emina Savin is gyermekei társaságában jött fürdőzni. Szerinte ezt az embertelen forróságot csak víz mellett lehet átvészelni: „Hát tűrjük, tudja mit, mindannyian azt vártuk, hogy felmelegedjen az idő, úgyhogy most biztos mindenki alig várja ismét az esőt. De kibírjuk, eljövünk a medencére, eltöltjük itt a napot.”

A rendkívül meleg időjárás ma tetőzött. Ilyenkor fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel és a pihenés, ugyanis megnő a kiszáradás lehetősége.

A sétaerdei strand egyébként hétvégente 11 és 19, hétköznaponként pedig 11 és 18 óra között várja a látogatóit.

Szabadka
sétaerdei strand
uszoda
medence
fürdő

Most

19:37, Frissítve: 19:59

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.
16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.