Ugrás a tartalomra

Falunapot ünnepelnek Csantavéren

2019.06.15
19:01
2019.06.15
19:38
Forrás
Pannon RTV
A lovassportok mellett főzőversennyel, koncertekkel és más programokkal is várják ma és holnap a helybélieket és a testvértelepülésekről érkezett vendégeket.

Holnap este Oszvald Marika és Miller Zoltán operettműsorával zárul a programsorozat.

Több bográcsban főtt a jóféle csantavéri zúzapörkölt a csantavéri falunapokon, ahová a meleg ellenére nagyon sokan kilátogattak.

A magyarországi Kiskunhalasról is többen érkeztek és megcsillantották főzőtudományukat.

Szarka Kovács Tibor, Kiskunhalas, Magyarország:
„ - Barátunk hívott meg, hogy képviseljük egy kicsit a Kiskunságot, a viseletet mutassuk be, főzéstudományt és így tovább.
- És mi fő a bográcsban?
- A helyi hagyományok itt a zúzapörköltet részesítik előnybe, mi is azzal próbálkozunk.”

Természetesen többségben a csantavériek gyújtottak a kondérok alá.

Nagy Antal, Csantavér
„- Minden, ami kell hozzá, azt beleteszi az ember. Ebben nincs titok.
- Hogy érzi magát itt a falunapon?
- Nagyon jól!
- Milyen a társaság?
- Nagyon jó! Tősgyökeres csantavéri vagyok, nagyon jó!”

Német Edit, Csantavér
„- Szeretem a programokat, amik vannak, meg mindent, ami van.
- Kikkel érkezett?
- A lányommal meg a két ikerunokámmal.

Burány Ferenc a csantavéri Helyi Közösség közgyűlésének alelnöke elmondta, hogy a falunapra számtalan magyarországi településről érkeztek vendégek a meghívásukra.

Burány Ferenc, közgyűlési alelnök, Csantavér HK (VMSZ): „Párhuzamosan mellettünk a sportpályán folyik a kispályás futball, a női röplabda. Amikor meglesz a főzőversenynek az eredménye, azzal kezdjük az eredményhirdetést, és utána a sportolók fogják kihirdetni az eredményt. Utána jön a kultúrműsor, amit a helyi énekesek, egyesületek, zenészek állítottak össze.”

Ma este 21 órától a Tornyosi Zsiványok fogják a talpalávalót húzni a csantavéri Helyi Közösség udvarában. Vasárnap délután hagyományos lóverseny lesz a 70 éves helyi lovas klub szervezésében, este pedig a Sidera keresztény rockegyüttes, illetve Oszvald Marika és Miller Zoltán várja az érdeklődőket a helyszínen.

Csantavér
falunap
Burány Ferenc

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.