Ugrás a tartalomra

Hajnalig vigadtak a bajsai falunapon

2019.06.16
15:35
Forrás
Pannon RTV
Falunapot ünnepelt Bajsa. A eseményen fotó- és festménykiállítás, hídavató, művelődési műsor és hajnalig tartó vigasság is volt.

A tavalyi falunap óta 16 kisbaba született Bajsán, a hagyomány szerint a helyi közösség ajándékcsomaggal kedveskedett számukra.

A helyi közösség udvarában a bográcsokban pörkölt főtt, és sercegett a rostonsült. A művelődési egyesület íjkészítő szekciója jurtát állított, melyben magyar íjakkal lehetett ismerkedni. A gyerekeket ingyen arcfestés, trambulin és ugrálóvár várta.

Kol Anita, Bajsa: „Vannak érdekes programok, fellépnek a gyerekek, az óvodások, iskolások, mi is itt vagyunk a tűzoltósággal, az önkéntes tűzoltókkal. Szóval szeretünk itt lenni, minden évben részt veszünk rajta, jó.”

A tavalyi faluünnep óta 16 kisbaba született a településen, 11 kislány és 5 kisfiú. A hagyomány szerint a helyi közösség ajándékcsomaggal kedveskedett számukra. A legsikeresebb diákokat, sportolókat is jutalmazták.

Lackovics Károly, tanácselnök, Bajsa HK (VMSZ): „Mi elsősorban a bajsaiakra vagyunk büszkék. Ilyen változó körülmények között az a legfontosabb, hogy összetartunk. Remélem, ez a falunap is arról fog szólni a következő időszakokban is, hogy az emberek jól érezzék magukat, és itt félre lehet kicsit tenni a mindennapi gondokat.”

A bajsai helyi közösség a falu köszönőlevelét adományozta Szilágyi Róbertnek és az MS Commerc cégnek a település rendezvényeinek, szervezeteinek támogatásáért, valamint a Szegi Lajos Ifjúsági Sakk Klubnak az eddig elért eredményeiért. A falu díszpolgárává avatták a nagykanizsai Horváth Ferencet, aki 25 éve segíti a települést.

Horváth Ferenc, Nagykanizsa, Magyarország: „A borrendnek tagja lettem, tagja lettem a kertbarátoknak, a Kadarkának. Nagyon szívesen jövök ide Bajsára, sok a barátom, és ahogy a bevezetőben elmondták, ahol tudom, mindenhol népszerűsítem Bajsát, mert ezt a hangulatot, ahol 3-4 nemzet együtt él ilyen békességben, ezt egy kívülállónak csodálatos látni.”

Felavatták Bajsán a Sziváci úti hidat, melyet az elmúlt időszakban újjáépítettek, hiszen a régi már életveszélyes állapotban volt. Most már a járművek, a kerékpárosok és a gyalogosok is biztonságosan közlekedhetnek.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya (VMSZ): „Ez közös eszközökből készült, el lehet mondani, hogy 60 százalékban önkormányzati hozzájárulásból, valamint a vízgazdálkodási és mezőgazdasági titkárság jóvoltából épült meg, és nem utolsósorban a helyi közösség jóvoltából. Azt a látványt, amit most itt látunk, a járdákat pedig ők ötlettel és eszközben támogatták.”

A faluházban megnyílt a fotópályázatra érkezett munkák kiállítása és a művésztelep festménytárlata. A falu tehetséges gyermekcsoportjai, valamint a magyarországi Kelebia néptánccsoportja is fellépett a művelődési műsorban. A bajsai falunap hajnalig tartó mulatsággal zárult.

Bajsa
Szivác
Kislinder Gábor
Topolya
Lackovics Károly

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.