Ugrás a tartalomra

Ismét elviszik a szemetet Mostarban

2019.06.20
15:59
Forrás
www.slobodnaevropa.org
10 nap után ismét elszállítják a szemetet a Bosznia-hercegovinai Mostar városából. A Balkán egyik legszebb turistaparadicsomában a kukák megteltek hulladékkal és mellettük is szemét hevert.

A kánikulában a helyiek az elviselhetetlen bűzre panaszkodtak és a fertőzésektől féltek. Most megegyezett a város polgármestere az elégedetlen lakosokkal, így elszállítják a felgyülemlett mintegy 1300 tonna szemetet. A gondot az okozta, hogy a háború óta megosztott városban nem tudtak megegyezni arról, hogy hol is legyen a szeméttelep. Emiatt a Mostar északi felén fekvő lerakót blokád alá vonták, így nem volt hova szállítani a szemetet. Most a zárlatot feloldották. Arról pedig, hogy hol legyen az új szeméttelep, egy munkacsoport dönt majd.

Mostar
szemét

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.