Ugrás a tartalomra

Elmarad a szerb és a koszovói albán fél közötti párizsi találkozó

2019.06.21
19:50
2024.03.19
08:34
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Vučić szerb elnök úgy gondolja, hogy az albánok teljesen elhatárolódnak a párbeszédtől.

A szerb sajtó értesülései szerint elmarad a szerb és a koszovói albán fél közötti párizsi találkozó. Ezzel pedig megerősítést nyert Aleksandar Vučić csütörtöki nyilatkozata, a szerb elnök ugyanis azt mondta, 99 százalék, hogy elmarad a párizsi csúcstalálkozó, amelyet Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök részvételével rendeztek volna meg.

Vučić úgy gondolja, az albánok semmilyen fontos kérdést sem akarnak megvitatni, elhatárolódnak a párbeszédtől, Szerbia ugyanakkor konstruktívan állna hozzá a vitához. Egyetlen olyan rendezési terv sem jöhet számításba, hangsúlyozta Vučić, amely során szóba kerülne Koszovó függetlensége, Szerbia pedig nem tágít mindaddig, amíg érvényben vannak a száz százalékos vámok.

albánok
találkozó
Párizs

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.