Ugrás a tartalomra

Csillogó ruhák felett repkedő botok. Mi az?

2019.06.22
16:09
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Mazsorett. Meghatározói: ügyesség, szépség, kecsesség és báj. Ezt bizonyították a 3. Nemzetközi Mazsorett Fesztivál résztvevői Zentán a Városi Sportcsarnokban.

A Zentai Fúvószenekar dallamaira vonulhattak be a csillogó ruhákba öltözött csapatok. A repkedő botok, a lelkes szurkolók, a rengeteg csapat pedig megadták a nap hangulatát. Szekeres Maja nyolc éves, két éve mazsorettezik. A zentai Flamenco Táncklub kis tehetsége a botok reptetését szereti leginkább.

Vigyikán Zóra hét éve mazsorettezik. Bezsebelt már egy Európa-bajnoki címet is. A szegedi Classicon Kulturális Tánc és Sport Egyesület tagja szerint úgy tudjuk magunkból kihozni a legtöbbet, ha mindent beleadunk abba, amivel foglalkozunk.

A Dalma Dance Club a zentai Mazsorett Fesztivállal zárja az évadot minden évben. Az egyesületnek 73 településen működik mazsorettcsoportja Magyarországon. Az iskolákban ugyanis közkedvelt a mazsorett és a twirling a tánc - meséli Győrfi Dalma, a klub elnöke. A szakember szerint a mazsorett egy új, modern korszakát éli úgy Magyarországon, mint Európában. „Egy picikét lecsengett a hagyományos mazsorett. Elterjedt a twirling, az akrobatikus elemekkel teletűzdelt botforgatás, és azóta még nagyobb sikere van a sportágnak.”

Már harmadik éve szervezi meg a zentai Flamenco Táncklub a Nemzetközi Mazsorett Fesztivált. Ebben a sportágban a zsűri figyeli a koreográfiát, a lábtartást, a testtartást, valamint azt, hogy milyen technikával forgatják a botot vagy hogyan bánnak a pom-pommal. Horvát Kátai Anita, koreográfus, Flamenco Táncklub, Zenta: „Magyarország, Románia és Szerbia több városából érkeztek versenyzők. Körülbelül háromszáz mazsorettest számlálunk, legkevesebb 20 csapat mutatkozik be.”

A rendezvény támogatója a zentai önkormányzat.

mazsorett
FlamencoDalma
Győrfi Dalma
fúvószenekar
Zenta

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.