Ugrás a tartalomra

Kémkedéssel vádolt férfit végeztek ki Iránban

2019.06.23
11:06
2019.06.23
11:12
Forrás
hirado.hu
Kivégeztek Iránban egy férfit, a védelmi minisztérium egyik korábbi beszállítóját.

A férfit azért ítélték el, mert a hatóságok szerint az amerikai Központi Hírszerző Ügynökségnek kémkedett - jelentette az iráni állami média. A férfi a védelmi tárca űrkutatási részlegének dolgozott, és 2010-ben feleségével együtt vették őrizetbe. A hatóságok állítása szerint lakásukon egyértelmű bizonyítékot találtak arra, hogy a férfi a CIA-nak kémkedett. Az ügyet katonai bíróság tárgyalta. A férfit halálra, feleségét pedig 15 év börtönre ítélték. Miután a halálos ítéletet a legfelsőbb bíróság is megerősítette, a férfit a hét elején felakasztották.

Iránban gyilkosságért, nemi erőszakért, fegyveres rablásért és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekért is kiszabható a halálos ítélet.

Irán
kivégzés
kémkedés
CIA

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.